Dierenverzekeringnederland voor de beste dierenverzekeringen!

Hondenverzekering:

De dekking van een hondenverzekering verschilt bij elke verzekeraar. Het basispakket verzekert de meest voorkomende medische problemen, dit pakket kunt u vervolgens aanvullen met aanvullende verzekering.

Bij een hondenverzekering wordt de premie bepaalt aan de hand van het ras van u hond, de leeftijd van u hond, het volgroeide gewicht van u hond en het geslacht van u hond. Het is een goed idee om u te verdiepen in de verschillende hondenverzekeringen die aangeboden worden, ook al zijn de verschillen meestal niet zo heel erg groot, soms verschilt de dekking.

Als u uw hond wilt verzekeren kunt u dit het beste doen als u hond nog jong is, in veel gevallen blijf namelijk de premie gelijk na het afsluiten van de verzekering en dan profiteert u van het feit dat de premie voor een jonge hond lager is dan voor een oudere hond.

Waaraan moet mijn hond voldoen?

Om een dierenverzekering voor honden af te kunnen sluiten moet uw hond aan bepaalde voorwaarden voldoen. Om te beginnen moet uw er voor zorgen dat uw hond een identificatiechip krijgt, de kosten voor deze chip worden vervolgens door de verzekering vergoed.

Ook leeftijd speelt een rol bij het afsluiten van een verzekering. Bij de Ohra Huisdierenverzekering bijvoorbeeld worden geen honden van ouder dan zeven verzekerd en Petplan heeft een maximum instapleeftijd van 12 jaar. Met al deze dingen moet u rekening houden wilt u een hondenverzekering afsluiten.

Wat dekt een basishondenverzekering?

Dit verschilt natuurlijk per verzekeringsmaatschappij maar u kunt verwachten dat de meest voorkomende klachten binnen elke basis hondenverzekering gedekt zullen worden. U moet hierbij denken aan röntgenfoto’s, het consult bij de dierenarts, de opname en het verblijf in de kliniek, narcose, sondevoeding, etc. etc.

Sterilisatie en castratie wordt meestal niet gedekt door hondenverzekeraars, hetzelfde geldt voor de eventuele crematie van een hond, hiervoor kunt u aanvullende verzekeringen aansluiten.

Ook moet u er rekening mee houden dat sommige rashonden rasgebonden ziektes kunnen krijgen, vaak worden deze ziektes niet gedekt door een hondenverzekering.

Hondenverzekeringen leveren u veel op, want met zo’n verzekering kunt u altijd uw hond de benodigde hulp bieden, hoe slecht het ook met uw financiën staat. Een hondenverzekering verzekert u ervan dat u uw trouwe huisdier altijd de beste hulp kunt bieden.

Meest afgesloten kattenverzekeringen

Verzeker je kat!

Verdient jouw kat geen kattenverzekering?